posisi tidur

cer share posisi tidur korang ketika hamil.. #faberet posisi ?

127 Balas

Sy baru masok kelas parent class last sunday so doc and physiotherapist ckp no prob tdo mcm mana asalkan mommy selesa je..kalu mengiring make sure letak bantal di belakang n celah lutut..lapik kain or bantal di perot..if tdo telentang make sure letak bantal dibwah area lutut supaya xjd simpul biawak..thankss pada yg respon..

Betul, sebabnya baby dalam perut dia bergerak. Kadang2 mengeras di bahagian kanak, kadang2 di kiri. Saya tidur ikut bahagian yang mengeras. Kiranya kalau dia mengeras ke kiri, saya mengiring kiri. Mengeras ke kanan, saya ikut mengiring ke kanan. Kalau nak ikut posisi tidur internet tu, memang xtidur la saya 😂😂😂

Saya suka tidur sebelah kanan... tapi timbul spider web pada kaki, jumpa skin specialist, dia cadangkan tidur sebelah Kiri kerana penyebab spider web ni sbb posisi yang saya amalkan sebelum ni mengakibatkan rahim yg semakin membesar menekan saluran darah utama yg berfungsi mengalirkan darah dari kaki ke jantung.

Saya 23weeks, tidur telentang jugak kadang kadang. Tapi letak bantal kecik dekat pinggang. Mengiring pun letak bantal kecik dekat perut. Tidur asalkan sis selesa je. Sekarang dah ada baby kick, bila kick banyak masa saya mengiring, saya assume anak tak selesa je, jadi tukar la posisi tidur

sy skrg 28week tido mcm mna pun semua xselesa. kiri sakit sisi kiri, kanan sakit sisi badan kanan. terlentang sakit belakang. huhuhu... tido mmg tukar2 posisi smpai penat pastu tertido. eh dah nak lelap rasa nk terkencing pulak! maka berhuhu la saya malam2.. 😅

5y ago

Sama. Sy 26w. Mcm sakit badan je. Kiri ke kanan ke. Asyik terjaga malam. Then kencing lagi.. Sabar jelah. Baru2 ni asyik sakit kepala nyut2 je bila lepas tghari.. Kerja ni haa.. Duduk dlm ofis je

haritu saya tanya dkt nurse kk , die cakap boleh jer tido terlentang . saya pun heran jugak sbb banyak org kata preggy mom tk elok tido terlentang lagi lagi bila dah masuk trimester ketiga. tahla nurse tuu , saya was was pulak bila die cakap boleh tido terlentangg 🤔

sy biasa tdo mngiring ke kanan ble prgnant ank kdua ni..tp dsbbkn ank prtma sy msih bby bru 1 thun 6 bulan,sy tdo trpaksa mngiring ke kiri ngadap muka dye..ble xngdap anak pn melalak..nak xnak redha je lh..tp mmg xslesa..smp kn sy krap bgrak anak trjaga ..hehehehe

Mase start preggy smpi 20w mmg asyik mengiring ke Kiri,lgsg xleh tdo klu mengiring ke kanan. Skrg dh nk masuk 22w baru la flexible sikit boleh tdo gilir2 mengiring ke kiri&kanan. Rupenya yg kat dlm ni bby boy,ptt la asyik nk sruh mama tdo mengiring ke kiri jek.

sy pun dlu slesa knn je. risau giler sbb xleh iring kiri. bila perut makin besar, asal iring kiri je tertindih kaki( rse mcm kaki) dia plak tp alhamdulillah slamat. yg penting bergantung ats kita sbb baby kita memasing pun lain2 tempat dan posisnya nye kan.

Sbelum trtido,tido position mgiring ke kiri/kanan tpi alik2 bile trsedar tido msti dh tido trlentang 😅 letak bantal pn kat kiri kanan xjadi.. Tpi bile trsedar tue terus laa mengiring balik.. Tpi alhamdulillah xde sesak nafas ke ape klu tido trlentang.