36w badan xselesa hbs

Celah kangkang sakit habis dh 😅 ada y sama x? Agak smua dh sakit ni,bila besalin agaknya 😅 Due 20.2.24 #ingintahu #bantusharing

17 Balas

sama sis , duedate & tarikh serah diri 10/2 .. memang sakit satu badan .. jalan pegi kedai makan pon balik dah sakit celah kankang , bawah perut , pehe , tumit ... tapi baby nak duduk dalam peyut lagini huhuhu asyik menendang je , saja nak kacau mommy kut 😅 semoga kita semua dipermudahkan urusan aamin

Alhamdulillah due 22/2,anak No 4..Masih aktif MCM biase!!briskwalk 10k step...diet,Main dumbell 10kg dan cardio...sy pilih aktifkan diri supaya lepas bersalin,xla Jadi susah nak on track balik...TAPI sakit tu tetap sakit,terutama celah kelangkang...selalu je dapat Brixton hit...

7mo ago

sy aktif sejak tau preggy...sebelom preggy MMG sy aktif juga,Bila dah tau pon teruskan sampailah nak due date ni...sebelom Ni berat sy 108.9kg...dalan mase 2 Tahun sy diet aktif dapatlah berat 68...tup² tau preggy anak no 4...sy start diet mase anak no 3,masok 4 bulan......so xnak la obesity class 3 lagi sbb serik preggy mcm² sakit dtg...contoh darah tinggi n kencing manis kena insulin!!semua tu sy Rasa mase preggy anak no 3...asbab diet,senaman so preggy Kali Ni!!semua penyakit bebas...

Sama due,setiap kali bangun dari baring bawah perut terasa sakit mcm cramp tu bawah pun lagi lah alahai sakit sngt,xboleh nk bukak kaki besar akn rsa lebih nyeri,mmng aktif gila buat krja rumah dari awl pregnt ke skrng,tpi skrng kuat letih ,siang trsa sngt ngntuk

7mo ago

sama .. mcmn la nk branak nti ..

sy pon due 20/2/24. selalu lepas bangun tido akan rasa sakit kaki dan tangan je. tp tu pon dlm sejam dua hilang lah. xlama dh nak bersalin kita ni. bersiap sedia je ni. semoga kita sama2 dipermudahkan urusan bersalin nanti. Ameen🤲🤲

7mo ago

smoga besalin sblm due 🤭 blh bby ddk skali kt Wan ibu

saya sakit celah kelengkang tu dari 7bulan. smpai la da nak due ni 2/2. bby masih sronok duduk dalam. sakit dia sekarang ap² pergerakan yang menggunakan kaki, sakit dia. Allahh.

7mo ago

Hu bsk tu awak ✨ Smoga mudah bersalin 😇

Saya due 21/2 sakit yang tidak2 dah badan ni. Selalu boleh je buat kerja rumah tanpa mengeluh. Skrg basuh baju sidai baju je dah ngeluh letih🤭🤣

7mo ago

sama jgk .. kdg smp bebai .. org enjoy kita bebai 😅

saya due 22/2 dah tak larat nak jalan ni...sarat2 pun appointment klinik tetap ada 😵‍💫 masalah protein dlm urine...kategori gdm(diet control)

samalh bila naik tangga tu rasa baby dh duduk celah kangkang,smlm check up nurse ckp baby dh ke bwh sgt takut tak sempat minggu dpn😁 due 18.2 ni

7mo ago

wah best nya .. xlama dh la mcm tu 🤭

due date 28/2. sekarang berat dah naik 19kg. ade sebulan lagi. taktau berapa berat naik lagi. sekarang jalan pun dah macam penguin. semua sakit.

7mo ago

smoga urusan kita mudah ya sis .. sy pn dok naik² jgk mntk ank xbsaq dlm perut ni

due 18 feb samalah sakit2 di bahagian ari2 tu . tu tanda bayi dah turun ke area pelvis semoga dipermudahkan bersalin kita