1bulan x dtg period..

Cek positif, berapa weeks kena buka buku pink?perlu ke klinik luar dulu ke buat pengesahan sebelum ke kelinik kesihatan? #mommybuntu #jangandibully #pregnancy #bantusharing #seriusnanya

6 Balas

10w slalu nya.. Lebih baik pegi swasta dptkn pgesahan dr doc scan details utk tgk usia kandungan n keadaan kandungan dlm rahim atau x.. Bwk scan n surat doc ke kk utk buka buku pink.. Ape2 pun tahniah semoga segala dipermudahkn..

8-12 weeks boleh bukak buku pink. apa² pun try call dulu klinik kesihatan tempat sis tu sebelum bukak buku pink . sebab ada certain tempat yg tak terima walk in😊

ikut KK jgk...ad yg awal dlm 6w boleh dh...ad yg tgu 10-12w dlu...apa2 pun better buag confirmation dkt klinik luar dlu (utk elak ectopic preg)...

p buat pengesahan kt klinik dahulu... apabila positif..depa akan maklumkan kpd klinik Kwsn kpg anda...

Dah 3 bulan baru gi klinik bukak buku pink

sy 10weeks bole buka suda