BINTIK MERAH

Cara hilang kan bintik merah Hi semua. Baby saya baru 4 hari.. tapi dah naik bintik macam ni. Ada tak sesapa yg ada pengalaman macam ni? Ibu2 buat nacam mana ya?

BINTIK MERAH
5 Balas

merah seluruh badan ke? tempat pampers merah jugak ke? kalau seluruh badan mungkin susu. kalau tempat yg tak kena baju atau kain, mungkin kain atau pakaian (sabun) tak sesuai. lagi satu sy baca sis tmbah fm sebab susu bengkak. bagus tu, tanda susu banyak. pam keluarkan sikit saja, pastu bagi baby direct feeding. jgn pam kosongkan. nanti susu lagi banyak lagi bengkak. ingat konsep supply and demand. sayang susu ada tapi top up fm. nanti lama² susu badan drop.

mndi pakai sabun ape? sabun basuh baju die? susu ape minum? mandi air bertapis ke air paip?

pergi dkt emergency sis,,tkut apa2 sbb baby masih baru lagii

Minum susu apa? Nampak mcm alergik pulak

1y ago

Sy rs dia alergik lah. Ni klau tak alergik, kena gigit serangga. Tp dh penuh gini baik ke hospital.kalau bengkak bg baby minum sis..cuci nipple bg hilang tersumbat

pergi cek