Tarikh luput

Car seat, stroller, botol susu ada tarikh luput? Macam mana nak check?#ingintahu

2 Balas

car seat selalunya 6-10 tahun lepas manufacturing, bukan lepas kita beli ya. cuba belek2 sikit car seat tu, kadang ada tulis. stroller tak tahu. boleh cuba belek jugak. botol susu kalau guna, 6-12 bulan, depends on material.

3mo ago

MIROS tu Malaysia Institute of Road Safety Research. maksud sis @zubaidah, cari yg ada QR MIROS kat situ, kita boleh scan untuk tengok details lebih lanjut tentang car seat tu.

Disebabkan post ni, boleh x ibu2 cadangkan stroller & car seat yg best guna? Sy awl2 nk amik je yg kak ipar punya tp yg dia beli tu anak pn dah darjah 3. Tak tahu pn ada tarikh luput ni.. so sy nk beli baru