bedong

Bunda. Memang benar ya kalo anak gamau dibedong nanti kakinya jadi gak bagus? Anakku ngulet terus kalo dibedong kaya ga nyaman tp ada ibu2 tetangga bilang gitu

67 Tanggapan

Anakku bun udah mah dibedong trus pertengahan betis tuh diiket lagi biar kaki nya ga O katanya.. Tapi anakku ga nyaman slalu nangis

Itu kata orang tua jaman dulu y bun...tp sebenernya nggak ada hubungan nya bun, bedong itu biar dedeknya tetep hangat bun..

anakku bedongan cm stlh mandi aja 5 menit udh dibuka cz gk betah. anak tmnku jg gk dibedong samasekali, kakinya normal.

Dibedong aja tapi ga usah iket kenceng2 buat menghangatkan bayi. Anak saya kalau malam saya bedong biar tidur nyenyak

Fungsi bedong cm untk menghangatkan bayi aja kok bund, anak sy kmrn juga cuma 2minggu pakek bedong selebihnya saya bebasin

5y ago

Terimakasihh bunda riza ❤

bedong sbenernya hanya untuk menghangatkan badan bayi aja bun cz anak aku gk tak bedong bun kakinya juga bagus bun

Hai Bun, tujuan bedong sendiri hanya untuk menghangatkan. Jadi tidak ada hubungannya dengan bentuk kaki

Mitos sih bun kalau saya baca" sama nonton di youtube... Bedong lebih untuk menghangatkan si bayi sih bun...

sauadara saya nikah sma bule punya anak 3 gaada yg di bedong bun mreka kaki nya bagus2 gk ada yg gk bagus..

anakku malah selepas pulang dari RS ga pernah ku bedong 😂 Alhamdulillah kakinya bagus2 aja lurus normal