Bayi dibedong

Bund mau tanya, klo bedong bayi sampe umur berapa ya seharusnya? anak saya 1,5 bulan sudah nggak mau di bedong, selalu rewel klo dibedong... tp tetangga² bilang harus dibedong min. sampai 3 bulan biar kakinya lurus.. mohon bantuannya ya bunda² ?

39 Tanggapan

Anak saya mau dibedong cuma seminggu aja bun. Cz dia udah ngerasa gak nyaman. Jadi tidak saya paksa

Anakku ga nyampe seminggu dibedong bun. Dari rs juga udah dikasih tau bayi ga wajib dibedong.

anak sya dibedong cm pas lahir aja bun. bsknya udh ga dibedong tp normal2 aja kok gppa

Tujuan bedong untuk menghangatkan bunda. Bukan untuk meluruskan kaki bayi ❤.

Anak saya di bedong cuma 1 mnggu bun, ga betah dy nya, malah rewel kalo di bedong.

bayi sya jarang saya bedong bun...s dedek jga klo d bedong kya ga betah gtu...

iya bund,, ga papa udah ga dibedong,, tujuan dibeding itu kan supaya hangat

Anak saya seminggu aja ini 3 bulan, ganggu banget buat tumbuh kembang nya

Anak saya juga engga di bedong bun tapi alhamdulilah kakinya bagus

5y ago

iya bund sekarang tak biarin aja.

Anaku 2 bulan 13 hr msh bedongan bun, kl gk d bedong gk bs tdur

4y ago

Mulai lepas bedong umur brpa bun? Anakku 2 bln jg gk bsa tdur klo gk bedong