ketergantungan pada bedong

Bun mau tanya, apa bner klo bayi mau tdur harus dibedong dl biar anteng akan menyebabkan bayi ketergantungan pd bedong? Sbnrnya anaknya uda ga mau dibedong. Soalnya anak sy umur 2,5 bln masih dibedong kadang klo mau tidur, klo ga dibedong gerak2 trs jd tdurnya ga bs nyenyak krna bangun2 trs.

18 Tanggapan

Jgn dibedong lagi Bun. Memang gerak2 itu sebagai perkembangan nya🙏

Diluar negri mlh mulai pke bedong biar baby cpt tdr dan nyenyak..

Bedong aja Bun biar bibinya nyenyak kn kasian klw kebgn terus.

Mungkin babynya kedinginan kl ga pake bedong bun. Mungkin ya.

Kalo udah 2,5 bulan setahuku udah nggak dibedong bun..

5y ago

Klo ga dibedong gerak2 trs bund soalnya jd ga nyenyak tdurnya

Anak sy 3,5 bln masih d bedong kalau mau tidur, soalnya d sini dingin,,, kalau siang ngk d bedong

Tergantung bayinya bun, anak saya dr umur 2minggu udah gamau dibedong 😂

Kayanya stiap bayi akan sperti itu deh. Biarkan aja dia berkembang bun jgn terlalu di bedong kasian. Anak saya malah anti bedong. Di bedong malah ngamuk, karna dia pengennya goyang sana sini