Bedong smpe brp bulan

Bun anak di bedong sampai usia berapa ya ? Soalnya tetangga ku ada yg 2-6bulan Sodaraku cuman smnggu Ada juga yg cuman bbrp hri stlah lahir krna anak ga suka d bedong tiap d bedong nangis .. Menurut bunda gimana ya bun ?

81 Tanggapan

Bedong tu tujuan nya supaya bayi hangat saja ,bedong nya jgn kenceng2 nnti tkut sesak nafas malah bahaya..masalah kaki nant dgn berjalanya waktu jg bakal lurus sendiri. Anak q sblm 4 bulan sudah jaramg dibedong..Udh rawan kali bbo nya..biarkan dia geraj bebas saat tidur bun,kl anak nya mau dibedong ya gpp,tp kl mlh rewel gausah.