Bedong bayi

Halo bund, ada gak bunda dsni yg anaknya udh 2mnggu gak mau di bedong lg? Klo d bedong nangis ngamuk minta d bukain bedong nya? Ank aku soalnya gtu bund ga mau d bedong lg skrg apa emg bayi skrg kaya gtu ya? Dlu si kakak mendingan smpe sbulan masih d bedong trus ini si adeknya malah susah d bedong

12 Tanggapan

anak saaya dibedong pas baru Lahir saja bund , besoknya sdh tdk mau.. umur seminggu sdh bisa balik kanan , balik kiri skarang sdh 2 bln 10hari sdh bisa angkat kepala

Mungkin bedongnya kekencengan bun atau kakinya ikut dibedong juga biar katanya lurus, bedong buat menghangatkan lo bun bukan buat lurusin kaki, coba agak dilongarin

4y ago

udh bund bedong kaki ama tangan bedong kyk persis d rmh skt tp ya itu si dede nya gamau d bedong ngamuk nangis minta lepasin bedong bund

saya Bun bedong cuma 1 mnggu doank, bedong itu fungsi nya hanya menghangatkan , bukan ngiket kenceng2 biar kaki nya lurus, kebiasaan jaman dulu bgt

4y ago

mending ngurus sendiri Bun dari pada sama mertua malah tambah pusing, liat d YouTube kan ada dokter bilang klo soal kaki trgantung orang tua nnti yg ngajarin nya gimana gtu

Kakinya ga usah dikencengin bun.. klo anaknya anteng lagi main mah ga usah dibedong.. klo tidur aja biar pules ga kagetan sama tangannya sndiri..

4y ago

klo ga kagetan dan pules tanpa bedong mah gapapa bun gausah di bedong.. diselimutin aja.. senyamannya debay

Q malah kasian bun kalau liat dede di bedong mertua kenceng bngt smpe dede nya kaya g enak gtu..mau bilang tapi gmn y g enak

4y ago

Iya saya jg gtu bun...jdi g betah..mana ank kk ipar bandel bngt suka riweh

anakku yg kedua juga cuma 2 minggu bun 😁 kalo pagi aja abis mandi dibedong, jam 12an udah lepas bedong/longgarin bedong

4y ago

nah kan sama, kalo siang dah gamau pake bedong malam pun skrg ga mau bund, barusan aja aku bedong eh nangis nya ngamuk ampe merah muka nya gamau d bedong pdhl bedong nya udh longgar

Ya kalo cuaca dingin cukup diselimutin aja mom. Jgn dibedong terus2an biar bayi jg lebih cepat perkembangan motoriknya.

4y ago

iyaa bund jd skrg ga aku bedong lg jg kok bund, soalnya nangis nya ngamuk klo d bedong

ngga usah di paksa kalo anakny ngga mau bund . ak juga cuma bedong 1 minggu .

4y ago

iya bund skrg ga ak bedong bund drpda nangis trus klo d bedong bund

gpp anak saya yg kedua gamau di bedong sama sekali dr lahir

gerah mungkin bun, anak sy dulu malah kalau dibedong trus bobo

4y ago

lah anak sya ini kbalikan nya bund malah gelisah tdurnya klo d bedong pdhl cuaca dingin ttep kekeuh ga mau d bedong