Cyst At 6 Weeks

Bulan 8 miscarriage at 8weeks. Bulan 11 pregnant balik. Pergi klinik confirm pregnancy. Doc detect ada cyst 2cm. Doc kata normal. Blh hilang. Asal jgn membesar lebih 5cm. Anyone pernah ada experience ni? Baby x nampak lg. fetal pole seen. Sac ada. Ikut lmp patut 8weeks. Ikut scan br 6weeks. Risau. N trauma sbb past experience

1 Balas

Sy pernah. Detect cyst at 4w lbh. First doc suspect ectopic pregnancy. Then gi hosp terus check melalui tvs scan dorang detect cyst 2cm. Kiranya at first yg doc nmpk tu bkn ectopic tp cyst. Then doc hosp suruh dtg check up lagi masa 6w lbh. Cyst dh hilang time tu. Baby pun okay alhamdulillah. Sy pun pernah keguguran before ni. Hopefully yg kali ni membesar dgn sihat dan sempurna. In shaa allah, baby ok je tu. Maybe awal lagi. Tnggu next check up. Mudah2an semua baik2 saja ya sis. 🌻