Tolong sy jawab soalan ni, period sebulan tak dtg. Harini awal pagi ada pendarah sikit.

Bulan 5 tak ingat tarikh last period, bulan 6 tak datang period sebulan terus, harini 4/7 awal pagi ada pendarahan sikit warna tak coklat sgt tak merah sgt macam merah muda camtu. Pakai pek, check tgh hari takda pendarahan apa2 dah. Tanda dah pregnant ke? Sy kejang kaki & tak sedap perut cam kembung. Boleh sy check upt tak ke kena tunggu seminggu dia lagi? Bfore this ada buat upt samar2 je pastu kali kedua buat upt Negatif mungkin awal sgt masa tu sy buat upt. Please bantu sy jawab soalan ni. Sy baru lagi tak tahu apa2 🥺😩#firstbaby #pleasehelp

2 Balas

Hai sis, sebulan lewat period akan dapat double line sama terang if pregnant. Cubalah test UPT. Bila dapat result double line sama terang dah boleh pergi klinik untuk doktor sahkan kehamilan.

3y ago

Ok, InshaAllah ada rezeki. Lepasni sis wajib catat dekat kalendar atau aplikasi haid tau. Nanti bila dah confirm pregnant doktor & nurse nak tahu hari pertama start period sebelum disahkan hamil. Jika tak nanti takut lagi jauh beza anggaran hari bersalin.

try check kat klinik awak boleh scan lagi sebab sebulan tak period kan so dah ckp dah boleh check kat klinik