Makanan baby

Bubur baby yg kita dah masak & blend, tahan berapa lama dekat suhu bilik?

3 Balas

baby sy skg 7 bulan. saya pernah je travel bawa makanan baby yang saya bekukan. letak dalam beg biasa je. tahan lama jgk. turun time subuh, pukul 1pm bagi baby makan. alhamdulillah baby tak pernah ada masalah.

kenapa suhu bilik ye? biasa suhu bilik ni bertahan 24 jam je. itupun untuk perut orang dewasa. kalau baby lagi la tak sesuai. letak dalam peti ais la lepas blend.

3 jam suhu bilik, 3 hr chiller, 3 bulan freezer. guna rules of 3.