Buai macam ni ok tak?

Buai boleh lipat macam ni ok tak? Yang mana lagi ok antara dua ni? sape sape yang pakai boleh bagitau tak? Sebab anak saya baru 2months dah 5.5 kg so saya nak yang blleh tahan berat #firstmom #ingintahu #bantusharing #ingintahu

Buai macam ni ok tak?
11 Balas

Saya beli & guna yang macam gambar no 1 tapi beli dekat kedai jual perabot je. Ada 5 spring kat atas tu. Masa anak dalam 5 bulan macam tu beli sampai sekarang dah setahun 7 bulan masih guna. Nak guna buai ni boleh je cuma kena beringat masa awal usia tu letak anak ja jangan letak bantal ke selimut sebab takut anak lemas tak pandai alihkan batal ke selimut lagi. Badan pun tak pandai pusing lagi. Kena selalu jenguk anak. Then 1 lagi macam saya alaskan juga kat bawah tu tilam ke karpet sebagai langkah berjaga jaga takut anak terjatuh sebab dah besar sikit ni lasak sikit suka tidur pusing pusing badan. Atleast ada alas. Apapun buai ni bukan la tempat tidur tetap bagi saya. Guna time nak tidurkan anak sebelum buat kerja time siang atau malam kejap ja. Biasanya tidur atas katil.

takde msalah pun sis kalau nak beli buai,tidur dlm buai. budak mana nak Sama ragamnya. Kita je tau peel ank masing2. selagi takde selimut dlm Tu, takat dia shj,takde apa2 yg boleh mngundang bhaya,should be ok. kalau risau nak tinggal dia dlm buai sementara awk tengh Ada keje nak buat, pasang je CCTV khas . ank sy hampir 2 tahun msih tidur buai. tidur buai boleh,tidur bawah pun boleh..CCTV sekali kejap2 sy akn jenguk.. mana yg memudahkan urusan..

5mo ago

Ye awak, anak saya high demand Kalau tidur bawah memang dengan saya saya la kena tidur 🥲🥲

Okay je sis, anak saya umur 1 tahun 3 bulan pakai buai ni juga. Cuma spring tu saya tambah utk bg rendahkan sikit sebab buai ni agak tinggi juga. Utk baby 2 month awk pakaikan tilam utk bg rata sebab tulang baby lembut lagi kan. Ada jual tilam yg khas utk buai dkt shopee.

yg pasti nk guna buai kena ada org pantau bkn tinggal anak tidur sorang2. dan tempat tidur baby kat atas flat firm surface, bahaya tidur buai. buai hanya utk nk masuk tidur bkn tempat tidur

5mo ago

setuju, dan tak boleh disangkal. tp tetaplah pilihan ditangan masing2

anak sye pakai ok je yg sulung kdg still tido buai lgi. dh 3y guna ( berat 16kg), now bg kt adik dia pulak 6m+ (8kg) . sye guna full spring so far tahan je.

5mo ago

Thabkyou awak

saya pakai yg no 1 ok je.. 2 2 ni ok rasanya. lebih kurang ja. pastikan pasang buai kukuh. spring beli trus 5 btg.. spring ikut berat bby.

saya guna no 1. kuat & bole lipat. guna dari anak sulung 16thn sampai sekarang yg bongsu 1thn.cuma tukar spring je

hello mom...ad x mne2 mom yg nk sedekah bju newborn dn brg newborn..ad x yg nk bg buai...area kulim

Ok je sis. Make sure spring yang awak guna tu sesuai utk berat baby

sy punya yg no 1 Tu.. pakai smpai dia skrg stahun 6 lebih..