39 w 4d tiada tanda ii

Btol ii selesa dia dlm nie , hmmm tanda ii pun x dew lagi , check haritu pun doc kata jalan x bukak lagi 😂 haih la nakkkkk selesa sagt ke smpai x nk kluar , mcm ii senam da buat hahaha , sakit at bawah nie jangan ckp la nk jalan pun payah 😂 tak pewlaa janji awak kluar dgn sihat , apa lagi nk buat biar x overdue 😪 kalau skrg nie x dew tanda lagi smpai la due 3/10 , 10/10 kene serah diri #firstbaby #pleasehelp

12 Balas

semoga dipermudahkan urusan bersalin , saya pun masa pregnant anak first overdue sampai 41w selesa sangat baby duduk dalam perut kena induce 2x pun bukaan still 2cm taknak betul dia keluar .. last2 doc nak paksa bersalin cucuk air ketuban daa tak jadi nak merasa salin normal sebab ctg lemah dan dah berak dalam ketuban pulak kena la e-ceaser, alhamdullillah semuanya berjalan dengan lancar baby pun sihat takda pape ..

saya 5/10 due date. sakit ari ari baby mengeras jgk, tpi gerak aktif. hritu bru bkk 1cm. doc ckp kalau tkde pape extend seminggu lgi smpai 11/10 jgk mcm awak . hmm mcm mana ye, risau sbb dh 41 weeks overdue. 😭😭 siapa ada pengalaman overdue kt sini

2y ago

Kira awak da ada ada bukaan saya nie hahah langsung x dew bukaan 😂😂😂 insyallah semoga dipermudahkan urusan sis

Anak first dulu cmni juga. Tkde tanda apa. Org semua ckp perut kt atas lagi apa semua. Tp sampai due date dia, terus leaking ketuban. Pergi hospital, bukaan dah 3cm. Tolak labor room terus. Hehe semoga urusan bersalin sis dipermudahkan! 😍😍

2y ago

Sama laa , orang kata perut masih kat atas lagi , harap smpai due dia terus nk kluar la hahah , amin , thank you sis 🥰

sama. jalan pun okay lagi. tak rasa sakit pun kat bawah.. hari2 exercise.. berjalan xyah cakap lah.. naik turun tangga pun.. due 6/10, sbb pernah bleeding masa 28w, pakar cakap kena serah diri 6/10.. takde extend..

2y ago

alhamdulillah, sihat anak akak ye.. last scan 37w, dr cakap ank saya 2.70kg.. anak first jadi xtau apa2 ni.. dgr pengalaman yang lain semua menakutkan.. huhuhu

saya due 2/10. pagi ni ada keluar darah campur lendir. tapi pergi hospital takde bukaan jalan lagi. kena tahan wad sebab gerak baby kurang. doakan saya semoga ada bukaan & baby nak keluar hari ni 😊

2y ago

Semoga di permudahkan urusan bersalin sis 🥰

Sy xkisah overdue. Janji bila lahir bby sihat, jaundice xlama. Alhamdulillah bby sy lahir 41w, sihat, jaundice pun 3 hari saja.

normal ka Skrang ni kerap nak keras2 baby ni. ? dia aktif juga tp tu la saya rasa mcm kerap sgt nak mengeras .risau saya😅

2y ago

Sama laaa , dia akan mngeras tiba ii 😂 tapi kalau kerap sgt , kene g hospital ,

Sy pun harini 40minggu pun baby masih selesa dkt dlm perut ibu dia. Jenuh pujuk 😂 exercise mcm² dh..

2y ago

Alhamdulillah , tahniahhh 🥰🥰🥰 harap ii lepas nie turn saya plak laa 😂

sy anak 1st induce dh lebih hari 404hari.

Moga dipermudah bersalin ya mommy to be