susu formula

Berapa kerap ya nak bagi baby susu dan berapa oz spatutnya ? baby saya hanya minum susu formula , sekarng usia 1 bulan .. tolong bantu ya .. #pleasehelp #firstmom #seriusnanya #bantusharing #firstbaby #ingintahu

9 Balas

kalau Sy follow yg doc ajar. setiap 2 jam. depends demand baby sama ada 2,3oz. Sy mmng jga time susu baby setiap 2 jam automatic bgi susu nak elak baby ngis meraung so kita mak2 tak stress jga ank time pantang. and pampers baby Pon kerap check supaya baby selesa and dpt tido Lena. letak nappy cream tiap kli tukar pampers utk elak ruam. pipi baby lap tiap Kali LPs menyusu utk elak ruam.

Ibu sila lihat pada bungkusan susu formula yg ibu beli itu sekarang. Apa yg ibu nampak? Dia tulis 0-1 bln 60 ml ke berapa ml? Dia tulis berapa bilangan penyusuan? 8 kali sehari ke? Jika ya, bermakna sila beri susu formula setiap 1 jam stgh ibu. 12 jam ÷ 8 kali = 1.5 Ibu guna susu formula jenama apa? Saya guna jenama Dupro.

2y ago

Sis guna susu dupro ni okay ke kt ank sis....sye nk try and error pda ank sye...skrg ank sye minum susu frisolac ni susu yg ketiga sye tukar tk thu susu ape yg serasi dgn ank...sbb sembelit

bukan ke dalam setiap kotak susu formula tu ada tulis , macam saya anak minum dupro masa usia dia start 3bulan .. kan setiap susu tu ada langkah 1-3 so dalam setiap langkah tu ada usia berapa disarankan minum sampai berapa pastu tepi dia akan ada tulis untuk 1bulan berapa sudu dan air berapa oz ..

2 oz utk setiap 2 jam. tpi sy dulu selagi ank masih lapar sy bgi tambahan susu. baby boy selalunya kuat menyusu.

2y ago

iya baby sya baby boy kuat mnyusu ..

Cuba beri 2onz setiap 2 jam tapi tengok demand dari baby bila sebulan. Kadang ada yang dah start kuat susu

Biasa satu bulan 2oz utk setiap 2 jam. Tapi ada baby yang kuat susu. Macam anak saya dah minum 3oz

2y ago

sma baby sya 3oz .. sya rsau nak bgi bnyk2 ..takut luak susu ..

tengok arahan dlm pack susu formula yg sis guna..tiap jenama kadang tak sama

3oz 2jam sekali kalau formula

setiap 2jam sekali

2y ago

tgok kt label...mula ngn dgn 1 oz.. lpastu bru naikkn step by step...kne rujuk label...sye dlu 1 oz mse ank umur 5hri xsilap dh bg susu tepung.. sbb berat xnk naik...tu pun nurse yg suh.. sbb ank kurg berat lahir..