Mummy yg ada pengalaman first pregnant

Breast manual perlu ke utk bawa ke hospital selepas bersalin nanty? Kalau boleh nak sgt anak dpt menyusu badan.. Tapi nipple flat je.. Ada harapan ke?#ingintahu #firstbaby #firstmom

2 Balas

nipple flat, ada cara nak kluakan dia kne buat awal sebelum susu start bengkak. mcm kakak saya. tapi Waktu tu baby da lahir jd susu dah start bengkak memang sakit sgt hmpir putus ada. Alhamdulillah berjaya. Cara macam mana tu kne google sbb my sister guna cara kampung and mnta tolong suami. Maaf agak geli sikit tu tulah yg tukang urut tu suruh sbgai alternative tambahan. mnta suami sed*t keluarkan puting

2y ago

Betull. Ada yg nasihatkan.. Dri awal kena rajin tarik nipple keluar..

Saya pon tak sure sis, saya pon bakal melahirkan bulan 5 lepas raya anak first. Saya bwk jgk breast pump manual untuk spair. Sbb kne jgklah bagi susu kluar kan ghisau kalau susu tak boleh kluar so mmg kne spair breast pump🥰

2y ago

InshaAllah sis amin, terima kasih untuk doanya🤲🏻🥰 moga berbalik pada sis jugak ye, smoga dimudahkan segala urusan❤️