Botol susu

Botol susu baby setiap kali minum kena basuh dgn sabun ka? Ka cuci biasa ja?? #seriusnanya #firstmom #firstbaby #pleasehelp #ingintahu

12 Balas

hai sis, kalau saya tak cuci guna sabun pun kecuali saya rasa dalaman botol tu rasa licin. Cara saya, lepas baby minum susu terus buang and bilas guna air paip. kalau masih rasa tak bersih or licin, saya akan guna air panas skit dan goncang. Kalau nak lagi bersih dan jernih botol tu boleh tambah garam dan sedikit sabun pencuci biasa then goncang. lepastu bilas macam biasa sampai hilang rasa dan bau sabun. Tapi style saya memang buang susu lebihan lepas minum, kemudian guna air panas and goncang. Tak payah guna sabun and tak berkerak pun. tapi kena rajin la sebab kdg kita lupa nak buang susu lepas baby habis minum.

basuh dgn pencuci khas tuk bottle baby... kalau x nnt berkerak2, mudah Naik kulat, susu yg bncuh dlm tu mudah basi, and anak akan cepat sakit kalau botol susu x cuci betul2... sy basuh Dan bilas dgn air panas skali..

Ya dengan sabun khas untuk sabun botol bukan dengan sabun pinggan. Kalau tak nanti boleh jadi bakteria sebab lemak susu tu masih melekat. Malah lepas basuh kena sterile either rendam air panas atau guna sterilizer

Hi, kalau saya setiap kali minum basuh dan cuci dengan sabun. Kalau Puan perasan, botol yang tak dicuci dengan sabun akan berminyak dan ada bau.

basuh dengan sabun khas utk bottle dan accessories baby. banyak je brand. brand sunlight pun ada kena cari yg ada lambang safe for baby tu

basuh pakai sabun..sye pakai sabun basuh pinggan Sunlight yang aloe vera ad gambar bby kat atsnya..

sy basuh dgn sabun lepas tu rendam dgn air panas bagi hilang bau biarpun guna sabun khas baby.

Basuh dengan pencuci botol bayi. Sebab nak buang kerak susu, bau masam dan lain lain lagi

Yes basuh sabun botol susu (boleh beli yg organic) dan sterilise.

cuci guna pencucinya ya sbb berminyak kan