Makan ubat dengan air kelapa ??

Hello . Bolh kh makan ubat dengan minum air kelapa? Biasanya mkn ubat dengan air jus kan . #ingintahu #firstmom

4 Balas

biasanya mkn ubt x minum dgn jus dik😂.. yg x boleh nk mkn ubt aje buat mcm tu.. kalau minum ubt minum dgn air suam baru ada effect dia.. kelapa x boleh minum dgn ubt ye.. takut jdi pape pula 😊

2y ago

big NO klu nk mkn ape² ubat dgn air klpa, klu ade mnum air klpa slps 2j bru leh mkn ubat.. klu awk jns yg xbleh or takut mkn ubat bleh mnum dgn pure jus oren/epal, bkn jus yg dlm tin or botol mcm sunquick tu taw, jus yg diperah or blend dr buah original buah²an

tak silap tak boleh makan ubat dgn air kelapa. klu nak minum air kelapa pun kne jarakkan bbrpa sejam lepas makan ubat. sbb air kelapa air penawar. tukar dgn air oren ke air apple ke.

Setahu sya tk boleh. Air kelapa ni penawar. So boleh buatkan ubat tadi tk berfungsi, better jarakkan air kelapa dgn makan ubat 6jam mcm tu. Minum dgn jus or air sanquick boleh.

Saya tak pernah buat minum begitu..klinik minta makan ubat dgn perahan limau pun saya tak boleh masuk. Dgn sunquick tanpa gula ok

2y ago

amen 🙏😊