Bayi tidak dibedong

Bolehkan 1 bulan tidak dbedong?apakah kakinya akan o

27 Tanggapan

bentuk kaki terpengaruh oleh cara gendong nya, saya punya tetangga anaknya blm bisa jalan udh digendong cemplak (kaki sama kaki ngengkakng) bukan dempet, skrg ankny udh bisa jalan malah jelek bentuk kakinya Fungsi dibedong untuk menghangatkan tubuh si kecil

anakku dua duanya dari umur 3 hari pas lepas pusar itu udah ga dibedong walaupun mertua maksa harus dibedong trs diiket dibagian kakinya yg kenceng biar lurus katanya kakinya, tapi ga aku turutin. kasian anakku kalau digituin😌

anak2q sejak lahir g tak bedong kcuali perawatnya yg bedong,bedong fungsinya untuk menghangatkan bayi aj Bun,g ad hubungannya bedong dengan bentuk kaki yaa..itu mitos ☺️

Anak sya 3 dri nb jga gak pernah di bedong bun, skrg usianya 8, 5 dan 3 thn, Alhamdulillah bentuk kakinya ndak ada yg o.. Fungsi bedong hanya untuk menghangatkan

bedong fungsinya cuma buat menghangatkan.. bahkan bedong gk boleh rapat terutama di kaki..karena bentuk kaki alami bayi itu ngangkang, gk boleh dipaksa lurus.

anakku dr lahir gk pernah dibedong mom.. tp aku pakenya sleeping bed jd gk dingin.. fungsi bedong biar gk kedinginan bukan merubah bentuk kaki

Bedong fungsinya cuman buat menghangatkan bayi saja yah bund. Babyku dari RS udah ga di bedong, kayak cuman buat nutupin gitu aja.

kaki O bisa disebabkan anak belum waktunya jalan, dipaksa jalan. gak ada urusan sama bedong yang diiket-iket kayak lontong.

fungsi bedong hanya untuk menghangatkan & membuat bayi merasa nyaman karena dibedong membuat bayi serasa dipeluk.

bedongan itu ga ada hubungan nya sm kaki mom, anak ku aja di bedong pas cm di RS sampai rmh cuma blanketan .