Beri ubat demam tanpa makan pada anak kecil

Bolehkah kita beri anak kecil 2 tahun obat deman tanpa makan ?

3 Balas

X pasti pula sis. Boleh call / pergi tanya klinik yg awak pergi tu. Tp fikir secara logiknya, mcm kita la, bila demam terus makan panadol tanpa mkn apa2. Rasa x selesa kn perut. Mcm tu juga la budak. Klau mcm sy bg anak mkn ubat, bg die makan dulu, gap 30 min/ 1 jam bg ubat demam, lpastu anak terus tido lena. Perut pun selesa, x lapar, die boleh rehat sepenuhnye.

perlu galakkan makan dulu

tq semua ..