Air sejuk berpantang

Bolehkah berpantang minum air sejuk

6 Balas

sejuk panas blh je .ikut bdn masing2..kalau bdn Kita Rasa ok minum air sejuk, boleh je..mcm saya skrg dlm pntg, bdn saya cepat sejuk..tengok air sejuk pun Rasa takut nk minum..Rasa best minum air suam atau air panas... Tp Ada juga masa haus sgt sy minum je air sejuk coway..

Awak try sikit dulu. Kalau rasa badan okay, teruskan. Takda kajian pun ais ni memudaratkan kesihatan orang berpantang. Mak2 akak2 kita dulu pantang bagai nk rak tp now dah tua or belum terlalu tua pun tetap ramai yg sakit2 jugak. So ikut badan masing2

blh sbnrnyaa. tp hritu msa pantang ngn mak sy, mmg dia x ksi la.biasalaaa mak2 kn, pantang dlu ngn skg lain. husb pun x ksi 🤣😅msa pantang dlu pn musim pnsss sgt hahaha mmg gatal tekakk nak mnum sjuk.

more better untuk avoid yang sejuk sejuk dulu time berpantang

Boleh awak. Tiada masalah 😊

4mo ago

Nope tak betul. Tiada istilah rahim kembang. Saya cadangkan awak follow pakar O&G di social media seperti Dr Imelda, Dr Izzat even awak boleh sentiasa rujuk dengan doktor awak. Dapatkan info daripada sumber yang betul ya. 😊

boleh