Skincare preg mom

Boleh x ibu2 semua share skincare yg ibu2 pakai time preg? Sejak 8week naik tinybump byk sgt dkt dahi😪. Ada apa2 cadangan x?#firstbaby #firstmom

13 Balas

Saya pun tak pakai pape kecuali pencuci muka cetaphil, so far kulit okay je tak naik jerawat tak kusam Alhamdulillah. Sebab ada sesetengah skincare tak sesuai untuk ibu mengandung, better sis google. Lagipun percaya pada pregnancy glow hehe 🤍

Saya awl2 preggy pun bnyk naik tinybump, pastu biarkn je.. lma lepastu jd kulit kering pulak. Start kulit kering saya pakai moisturiser yg ada SPF. Cleanser xpakai dr preggy. Saya rasa pembawaan je ni. InsyaAllah hilang sndri

2y ago

Samalah sis normal ke 16 week naik biji2 gatal kat kelangkang . banyak ulak .. hmmmm muka jangan cakap naik tiny bump banyak kat dahi

Sy masa kandungan sy 8w ke 10w..jrwat bnyak,kdg tumbuh sebji tp sbesar alam😅,tp slow2 jerwat tu hilang sendiri..sy pakai grapeseed oil tu selalu..cuma kdg ada lah juga tumbuh sbiji dua dekat dahi..

Benda tu akan hilang sendiri.. Sy banyak giler jerawat badan naik, pakai macam² nak bagi hilang tapi tak jalan.. Sudahnya masuk 2nd trimestee hilanh sendiri.. Hormon jer tu

Aniena SESUAI UNTUK SEMUA JENIS KULIT DAN IBU PREGNANT. KLAU SIS NK BOLE DM SAYA ATAU CARI AGENT ANIENA SEKITAR KAWASAN SIS.

2y ago

Takleh dm plk ya kt sini haha. oke sis bole add saya kt fb nuratiqah samsudin.

Klu dkt sy mmg xpkai apa2..kusam pun kusam lah. bila makin berubah minggu, akn recover sndri.

Boleh cari kat IG mama's choice. Tapi kalau sy, sy pakai jenama Simple drugstore je

ikut kesesuaian kulit juga , kdg sbelum ni pkai ok, time pregnant pkai x okay 😂

Skincare mama choice..selamat untuk preggy mommy

saya pakai cetaphil je sis 😊