Naikkan HB

boleh tak tolong suggestkan susu yang boleh naikkan hb😕#firstmom #firstbaby #pleasehelp

8 Balas

susu xde kaitan dgn hb. doctor bagi ubat apa dekat awak? ada ambik minuman berkafien tak spt milo, tea, coffee, nescafe? boleh makan real food mcm jambu batu/delima/kurma ajwa/kerang/hati/bayam/ulam raja dan banyak lagi kalau awak search.

susu boleh kacau penyerapan iron ya puan, makan protein yg tinggi iron. Ubat kena makan dlm waktu perut yg ksong atau boleh mkn bersama vitamin c and b complex. Cari protein dan sayur yg tinggi zat besi.

susu kurma farm fresh pon ok..kalau buah saya slalu buat buah naga blend dgn susu kurma..mkn buah jambu batu.. avocado pon ok blend dgn susu kurma

susu anmum tpi kena jarakkan la dengan pengambilan ubat tambah darah . ubat tambah darah kn slalu makan pagi. susu boleh minum petang...

try susu calla. sye minum sekotak je dpt elak dr drip ion. huhu lega rasa. gdm pun boleh control . sedap pun sedap

sy mkn iberet folic 500g je alhamdulillah xpernah ada problems dgn hb

Try minum jus mamariam ataupun jambu batu.. Insyaallah naik

Try makan nestum + susu fullcream