Serah diri

Boleh tak nak saja saja serah diri untuk bersalin hari due walaupun tak ada masalah apa apa dan masih belum ada tanda tanda? Saya harini 39 w 6 d

2 Balas

tak boleh sis… kena p hospital bila ada tanda je atau surat doc kk bg utk serah diri… p sj2 mmg kena blk mcm tu je la…

1y ago

Baik sis, esok due harapnya dah tanda tanda nak bersalin dalam masa yang twrdekat. Anxious rasa selagi tak nampak baby depan mata ni 🥺

Tak. Sbb nti sia2 kena marah dgn misi sbb saje2 dtg. Better dptkn surat serah diri dlu.

1y ago

Tak boleh sis. Induce or tak tu dktr yg akan decide, bukan ibu. Klu smpai due tak ada tanda, dptkn surat serah diri dkt kk, so dlm masa nk tgu smpai serah diri, buat lah aktiviti yg blh cptkn bukaan. Klu tak ada juga, dtg ikut tarikh surat serah diri tu. Dktr akn examinate sblm buat apa2 decision. Saya sndri bsalin 41w, masa due tak ada apa2 tanda nk bsalin. Dpt surat serah diri, tp 40w 4d sy dtg LR sbb dh ada contraction. Tp still bkampung dkt wad smpai tepat 41w sbb bukaan slow walaupun dh induce.