Bayi 2 bulan bangun malam setiap 1 jam selepas pukul 2am

Boleh tak momies share knowledge pasal ni, macam mana nak bagi anak tak bangun setiap 1 jam. Baby start tidur malam pukul 8pm, 11pm bangun menyusu, next menyusu 2am, then lepas tu bangun 1 jam sekali, 3am, 4am, 5am, 6am, fuhhh. Baby tido bedung. Ada siapa siapa yang ada pengalaman yang sama?

4 Balas

siang dia tido mcm mane?? lama ke?? mcm anak Sye nak masuk 2 bulan jgk tapi dia x tido siang...tido kjap² tapi nyusu kuat...mlm dia tido lena 3 jam sekali je bgun utk susu cuma time maghrib nk ke Isyak tu je dia x leh tido lepas tu tido lena balik...kalau siang dia tido lama ...mlm mmg akan berjaga la...tpi lain² anak ...lain ragam dia

baby saya baru nak masuk 2 bulan dua tiga hari ni selalu bangun malam sejam sekali tak pun setengah jam sekali untuk menyusu kadang tido tak lena sampai timbul perasaan susu badan tak cukup ke..sebelum ni elok je 2-3jam baru bangun mintak susu

baru jadi ke memang trend dia mcm tu? maybe tengah growth spurt atau mental leap tak? tengah nak belajar benda baru?

1mo ago

Dah 3 4 minggu jugak, macam jadi habit, so dia akan menyusu 1oz je every hour tu, tengah memikir macam mana nak break the habit

Fully BF ke?

1mo ago

full fm