Anak tak nak minum susu formula

Hello boleh tak ibu2 kat sini tolong sya, anak sya berusia 1 tahun 6 bulan, picky eater langsung tak nak makan nasi dan nak minum susu badan sahaja. sya epmom, boleh kongsikan tak rasa susu formula yang rasa seakan susu ibu sbb susu bdn sya semakin berkurang. Anak reject susu moringa, fernleaf full krim, fernleaf madu, duth lady biasa,coklat & madu, aptagro, acenda, karihome, dugro buah buahan, anmum gold, pediasure, nutrigen. Sya dah buntu dan takut nak beli susu mahal sbb takut anak tak nak minum dan membazir. Asal bagi susu formula msti anak sya jeluak sbb rasa susu tu tak sama mcm susu ibu. #firstbaby #pleasehelp

5 Balas

Hi mama.. sbnrnya untuk umur begitu susu tidak lah wajib.. yg wajib nya cukup keperluan kalsium anak yg boleh dpt drpd pelbagai jenis mknn sslain dari susu seperti yoghurt, cheese, sayuran dan lain2.. kalau anak tak nak nasi, cuba karbohidrat yg lain mcm mee, bihun, spagheti & lain2... 😊 sy faham juga mama frust anak tak nak makan.. tp kita cuba sampai berjaya.. kdg2 ini adalah fasa shj.. bukan bermaksud picky eater.. 💪💪 mama kuat ya

hai sis, kalau tak makn nasi ank sis makn bnda lain tak? mi, mihun? sis brkerja ke suri rumah? sis bagi ank pijak rumput ptng2, bagi main tanah liat , pasir benda2 yg geli, bagi pegang n rasa tekstur yg brlainan Bagi ank explore dngn alam, kalau dia penat, n betul2 lapar suap nasi in shaa Allah dia akn makan dn tk picky eater. dn sis msih jaga no sugar no salt ke?

ank yg full bf,mmg ank tolak susu fm.ank2 sy semua mcm tu.smpai sy ty dgn doktor.kena try susu yg berperisa.skrg ank sy minum susu pediasure perisa coklat

8mo ago

sya try juga susu yg berperisa dutch lady perisa coklat tpi dia msih tak nak..nty nak try susu jenama sustagen pulak..harap2 dia nak lah..

Try bagi susu full cream milk. Yg ready made dlm kotak tu. Mcm brand Dutch lady, fernleaf, marigold.

8mo ago

brand farm fresh ada susu kotak no sugar trylah bagi

Picky eater diagnosed by doc ke? Selain nasi? Anak okay tak?