Baby 3 bulan tak berak

Boleh tak bg tips untuk baby berak dgn lancar. Baby sy dah bebrpa hari x berak. Sy dah buat semua urutan google kt perut dan kaki dia. Still x jaln. Risau jgk. Minum susu formula n susu bdn. Tapi byk formula.

1 Balas

anak saya menyusu badan, harini kalau ikut hari ke 4 tak berak . saya google jugak 😂 urutan kayuh basikal, ILU dll tapi tak jadi. pastu saya ingat pasal lower gas kat bahagian bawah perut baby. area pusat dan kebawah, saya try urut arah ke bawah , berapa minit lepas tu terus melimpah dia berak 😂 bocor habis kena barut dan bedung . semalam saya try nak urut, tapi anak nangis tak berenti time buat tu . baru sentuh sikit dah nangis . jadi decide bg dia separa kenyang , borak dengan dia sambil urut. awal2 dia nak nangis , tapi sebab asyik borak dgn dia, dia layan 😂 nasib berak pas urut tu. try urut area situ

1y ago

yup