3 WEEKS Boleh buat ujian UTP tak?

Boleh tak baru 3 weeks dari date 1st period kita dah check upt? Ada tanda cramp perut, sakit belakang pinggang, berdenyut dekat pusat, lendir macam keputihan telur.. tapi tak ada alahan apa-apa #bantujawaban

6 Balas

lambat period sehari pun dah boleh buat test UPT 😁 .. tu je syarat nya, jnji lmbt period .. mgkin samar2 atau 1line je sbb terlalu awal, klau lmbt period lebih sminggu test UPT balik mgkin naik double line terang .. cuba la dulu

3mo ago

terlalu awal tu sis klau kena tgk mata kasar bru nmpk .. klau double line terang, tgk skli imbas je dah thu double line ..

better tggu da lewat period smggu bru buat.. check awal2 kang confuse plak klu samar2 sgt.. tetap kne repeat nant..

Hi sis, depends on badan masing2. Saya detect pregnant seminggu sebelum datang period tp samar sangat2.

Seeloknya tunggu within seminggu sebelum or seminggu selepas next period

seeloknya tunggu lagi seminggu. tu boleh jadi simptom ovulasi juga.

period lewat dah boleh cek