RUAM MUKA BABY

Boleh tak bantu sy. Kesian baby kulit macamni🥲 ada suggest apa2 produk? Atau jumpa doktor terus. Ruam macamni biasa ke?

RUAM MUKA BABY
41 Balas

kalau blh jgn basah kan bhgian tu, dap² kain lembap suam2, biar kan btul2 kering dgn kain tuala brsih, letak pureen krim je sis, anak Sy dri baby smpai skrg merah Luka darah ke apa2 letak pureen skjp je dh ok.. kena sntiasa sapu stiap stgh atau 1jam tgk kalau dh hilang krim tu serap.. kering.. sapu lg sikit titpis... inshaAllah sehari 2 akan beransur pulih.. pureen krim mmg trbaik wlupun murah SB krim pekat sesuai utk kulit bayi yg soft tk brminyak

2y ago

bg Sy krim mahal atau murah setiap krim utk baby mmg ok tk kisah jenama apa. mmg isi kandungan khas utk kulit bayi yg sensitive ..kena try n error prmh beli krim sudo AP ntah tk igt cousin suggest kan tp tk sesuai lg naik ruam merah SB krim tu buatkn jd oily Dan cpt merebK lg... lps2 TU suami ckp ltk ja pureen krim ni tgk dlm 2hri alhamdullilah kulit anak Sy pulih SB dh hampir nk Luka darah nmpk ...mmg tk tido lah setiap 1jam akan check Dan sapu ...awk Cuba dulu tgk dlm sehari pun kita blh nmpk dh skit... jgn putus asa inshallah semoga anak awk cpt Lega ruam pp.

Sye selalu rekomen krim 'HB Tabib' sbb dia organic utk semua skin condition yg teruk/fungal/etc terutamanya eczema. Safe for babies. Boleh beli kat shopee. Terlalu byk testimoni kat sana mummy boleh baca saja sendiri dan beli utk stok juga. Sya jumpa ni pun sbb sendiri teruk eczema dlu. Hospital cream ada steroid tak baik utk kulit long term. Letak je krim ni dlm 1-2 hari baik sudah.

anak sy pon naik ruam smpai merah2 mcm ni. try tepung ubi xok. try losyen gamat xok..try sudocream makin kering. masa cucuk 2bulan sy terus minta ubat kt doc. doc bg ubat yg ada steroid sapu nipisss saja. maksimum 7hari saja boleh guna. Alhamdulillah guna 3hari baik terus ruam. kmudian sy continue sapu cream pelembab dari klinik jgk

Anak saya pernah macam ni. Nak kata ruam susu bukan. Ruam panas pun bukan. Dah pergi kk,hospital dieorg bagi ubat steroid sapu je. Tapi still xelok. Last2 pergi klinik swasta. Doc tu bg cream. Terus elok smgu lepas guna. Kat farmasi pun ada jual. Tapi apa2 tnye doc dlu. Takut ada rengsa dgn material ke

Npk mcm candida @ jangkitan kulat. Ank msh bf ke? Kne jaga mkn, white sugar n gluten kne elakkn dlu. Kalau bf slps baby siap menyusu tu lapkan pipi dia dgn kain bersih yg dibasahkn dgn air tapis @ mineral. Boleh spray rose water utk lembabkn kulit baby. Kalau baby fm mgkn susu x serasi. Kne try n error..

sis beli krim nie. muka ank sy teruk lagi dr tu. ruam pipi dia. dokter srh sy beli krim nie. alhamdulillah tak smpai semnggu ruam tak de lagi di muka.. tp ingt. sapu nipis sahaja. jgn bg byk tauk. semoga pipi ank puan bersih lps nie. krim nie. bkn setakat utk ruam pipi. tp ruam2 di bdn n burit juga

saya pakaikn ni..dia mcm bedak sejuk.. pakaikan 2x sehari lps mandikan baby.. if baby muntah2 tu jgn guma wet tissue..kdg ada bb yg x sesuai dgn kulit dia org. bila ruam tu pudar dh boleh guna losyen baby. sy guna jhonson je.

Sama mcm anak sy jd cmni nt jd lg teruk ada yg kata ringworm elok jumpe dermatologist terus puan anak kita kecik lg utk try n errror product sayangi anak ye xpela kuarkn duit aslkn ank sembuh Dr try itu ini lg teruk nt kan

ank sy pernah jd mcm ni.. Tp bkn dekat muka , jd dekat bhagian perut.. Sy pkai produk you baby.. Alhamdulillah dlm masa 3 hri je dh hilang.. Awk boleh tgok dekat ig ad jual.. semoga dipermudahkan amin ♥

Cuba guna losyen Sebamed. anak sy ok je guna losyen tu, tp sbb dia mmg ada alergik mknn. Spau je dlm stgh jam dia hilang dah. Ni pun doktor dkt KPJ yg suggestkan at first dia bagi je lps tu beli la sendiri