Kelahiran czer

Boleh tak bagi tips sebab sy akan deliver secara czer, takut sebab takde experience. Mcm mana penjagaan selepas czer. Terima kasih ya

1 Balas

Sy pun lahir 1st czer, tak brp takut sbb lagi takut beranak normal 😂 + paranoid, so nak bagi keluar cepat2. Utk luka czer if cuci / kena air make sure bahagian tu kering. Tak perlu letak apa2 ubat unless doc suruh. Mkn buah oren + makan yg sihat sihat sangat bantu utk cepatkan proses baik luka tu. Then jgn buat kerja berat2 dulu even nmpk jahitan tu dah ok, tapi belah dlm kita x tahu. Overall okay je. Nk bangun awal tu mmg sakit tapi kita kena kuat semangat jugak 💪🏻 insyaAllah…

1y ago

Insya Allah harap sy kuat lah. Takut sebab org ckp kalau tak jaga elok2 luka boleh bernanah.