sleep training

boleh suggest tak mcm mn nak latih baby 11 bulan utk tidur tanpa buai ? baby menangis teruk bila tak di buai ..#seriusnanya #firstmom

4 Balas

Mcm saya, lepas lahir baby mmg tidur dengan saya. Masuk 4 bulan saya dh beli buai untuk dia sbb mak jaga. Tp malam saya x buai. So smpai skrg dah 11 bulan, buai bukan keperluan la. Siang hantar taska ticer buai, malam tidur dgn saya. Tp tidur sekali dengan menyusu badan la😅 dah lena baru dia tidur sendiri