Barang baby newborn

Boleh suggest tak kalau nak beli brg baby newborn kan, better pergi expo atau ada je kedai yg murah??? Kalau ada kedai murah boleh suggest tak. Saya area selangor....Tq ##firstbaby #firstmom

14 Balas

Harga ikut kan expo depend brands, ada jatuhkan harga tapi ada yang masih lebih kurang. Tapi kebanyakkan barang ada free gift dan murah juga. Saya jenis suka survey, jadi dengan pengalaman hari tu, yang suka survey ni boleh pergi expo sebab 1 tempat tu banyak boleh survey sekaligus. Kalau kedai boleh jugak survey tapi kena banyak travel sebab nak ke satu kedai dan kedai lain. Expo pun tengok jugak ada expo besar best nak survey, ada yang kecik je. Contoh besar TCE, puas hati. Kalau expo lain saya pergi kecil, tak puas hehehe

Checklist Hospital Bag Mommy 🩷🩷 Sementara menunggu hari bersalin moms boleh la prepare apa yang patut kan ☺️ untuk new moms boleh refer dekat sini 🫶🏻 Make sure ada satu bag barang mommy/baby 👉 https://linktr.ee/erykaaaaa Item2 penting boleh click dekat link. Boleh beli online terus takyah pening cari dekat kedai 👍🏼 Semoga bermanfaat! ❤️

online sis. so far shopee. mmg jimat byk. sy masuk expo, brg yg sama tapi harga jauh beza. mcm hritu sy beli shopee live napkin pureen 10pcs + detergent pureen 1.8L rm36 je. kalau kat kedai napkin je dh rm38. baju2 pon kebanyakan sy beli online. brand sama kat shopee n kedai tapi harga beza 3,4 ringgit jugak sepasang. kalau masih lambat due date, blh la survey2 shopee.

Kalau macam saya, saya cuba pergi expo dulu. Masa kat expo tu compare harga dgn shopee/tiktok/lazada. Kalau lagi murah, saya terus beli di expo. Banyak jugak barang yg lg murah di expo berbanding di online shop. Kualiti pun lebih terjamin. Kalau lagi mahal, saya akan beli di online shop saja. Tapi jgn lupa ambil kira kos shipping juga ☺️

6mo ago

setuju .. sy pun suka banding harga .cuma x p expo tapi p kedai .🤭

saya lebih suka beli online, sebab lebih murah.. dan lagi jimat masa.. tapi utk new mom, saya suggest bole pergi kedai dulu utk check hrga dan tengok item tu.. buat list, lepas tu bole lah beli secara online 😍

Sy first mom jgk, ada beli kat kedai dan ada jgk beli online.. Bila buat pbndingan, beli online lg jimat. Hrga lagi murah berbanding kat kedai. kualiti lbih kurg je.. Sy beli kat shopee n tiktok shop 😊

Based on my experience, beli online lagi murah for certain things. Pegi expo klu beli stroller ke, breast pump ke, etc. Diorg akan kasi clear explanation + free gifts

bg pndpt sy beli on9 lebh banyk murh brg² brpntg atau brg² baby..kalau rajin brjln ke merta² mall masa ad sale ad jgk jmp brg² baby murah² sikit..

Expo dgn kedai, expo lg mahal ikut kan 😅 kedai manjaku, kedai baby mana2 sis. Servey TT shop dgn shopee pun boleh. Murah pun murah

Kalau saya suka pergi kedai. Expo dengan kedai harga lebih kurang sama😅 Selangor area mana tu? Bagi saya yang murah Manjaku, Aeon, Lotus's.