Jarak anak2

Boleh share x jarak anak2?? Dari anak pertama ke anak kedua Dan seterusnya... Memang kena jarak 2 tahun ke?? Nurse dgn Dr dok ulang aritu..utl normal dgn czer sama jarak ke? #seriusnanya #bantusharing #ingintahu

20 Balas

Sy jarak no 1 n no 2,1 tahun, no 2 n 3,1 thun 6bln,no 3 n 4,jarak 2 tahun... Sy sume bersalin normal... Seeloknya jarak 2 tahun, tp nurse kk kt tmpt sy xde la nk bising sngt pasal jarak ank, pasal dia sndri ckp klau malas tngu 2thun, 1 thn 6 bln gitu pn dh ok...mcm sy pilih jarak dkt sbb ambil kira faktor usia sama, klau bleh 35thn ke atas xnk pregnant dh... Sbb lebih bnyk risiko, n masa muda, kita lebih tenaga nk brjga mlm n hendle ank2 kecil y aktif... 😅😅😅, maaf la ye, sy pk cm tu,sbb sy ada 4 superhero, kdg2 suka ajk ibu join skali main kejar2, jd sbb masih muda,sy lynkn je permintaan diorg... lain org, lain cara fkirnye... Ape pn ikut kesesuaian badan awk, klau awk bnyk risiko time pregnant seeloknya jarak jauh skit... Semoga d permudahkan urusan awk.