Berat bayi dlm kandungan kurang

boleh share tips tak macam mana cara nak naikkan berat bayi dalam kandungan?selain dari minum susu utk ibu hamil, sbb mmg dah amal minum dari awal kehamilan. kandungan skg dah 24w, doktor scan hari ini berat anggaran 491g. Kurang dari yg sepatutnya. Doktor bagi tempoh 2 minggu, kalau x naik juga kena refer dgn pakar. .#advicepls #pleasehelp

2 Balas

Sis makan banyak daging dgn ayam, ikan pon sama👍🏻 time lunch tu ambik je mcm2. Saya mkn mcm tu berat masa 25 weeks dah 786g. Lpastu mkn cheese, susu tu sis still minum okay🥰 moga menjadi Amin, moga Allah mudahkan segalanya urusan sis🤲🏻

2y ago

tq

hi sis, try banyakkan pemakanan berasaskan protein sbb baby perlu protein utk membesar..amalkan pemakanan daging spt dada ayam, tauhu, seafood dan telur yg tinggi protein ya sis, smoga berjaya sis😊

2y ago

tq