Susu drop lepas warded.

Boleh share tips? Banyakkan susu.. sy warded 3minggu. Lepas bersalin sbb wound breakdown. Terpisah dengan baby, baby terpaksa minum susu formula sbb Sy on antibiotic doctor cakap tak boleh bagi susu kat baby. hari2 sy pump tapi kena buang.. Makin lama makin sikit. Skarang dah balik rumah tapi susu less than 1oz. Ada peluang ke untuk susu sy kembali banyak macam sebelum warded? Boleh share tips tak? Rasa give up Pon ada bila pump tgok susu sikit sangat. #firstmom #pleasehelp

5 Balas

Nanti kerapkan menyusu baby 1-2 jam skali. Makin kerap makin bnyak susu terhasil. Lagi bagus kalau awk df baby. Kalau baby tidur boleh je nk pam susu pastu jgn buang. Simpan dlm peti frozen. Bila breast kerap kosong mmg cepat hasil and makin bnyak. Pastu jaga pemakanan. Lobak putih boleh bantu bnyakkan susu jugak.

mmg kalau pam susu sikit ,tapi sebenarnya cukup je utk baby . awak kerap bagi dia susu badan, bila baby kerap myusu ,mmg susu akan byk je. jgn down, jgn fikir negatif. fikir awak nak susukan dia. inshaAllah ada.

cuba awak share apa yg buat awak rasa susu badan awak drop? baby directfeeding tak? atau awak mmg pam susu then bagi baby minum melalui botol? jadual pam awak mcm mna? cuba share

Untuk permulaan better awak direct feeding untuk stimulate penghasilan susu. Skin to skin baby dengan ibu sangat sangat membantu.

better directfeeding