NAK TANYE... pasal prenatal vitamin

Boleh share tak sis amal prenatal vitamin brand apa??? 😳🥑... Sebab skrg Akuu tengah skodeng prenatal vitamin... Sekali tengok yg ni bagus tp tengok yg lain MCM lagi bagus..🤣 confuse tak tahu nak pilih yg mana... untuk stabilkan HB & kurangkan alahan... Soalan last .. Susu pegnen lak ... Boleh share tak susu apa yg sis duk amal sepanjang pegnen... Baik UTK si ibu & kandungan ...

1 Balas

kalau dah mkn vitamin yg kk bagi hb x naik tu bukan sbb vitamin x sesuai tapi cara minum vitamin yg x betul. cara minum 2 jam sebelum @ selepas mkn baru blh bantu hb naik supaya tubuh boleh menyerap vitamin dngn maksimal. soal susu pegnen sy dah x ambik tuk 2nd pregnancy sbb masa 1st pregnant sy dpt gdm & baby besar so skarang sy ambik kalsium + vitamin D. soal susu x smestinya susu ibu mngandung susu tepung biasa pun blh plus kat package tulis low sugar tp tetap jer rasa nya manis 😂

2y ago

thanks sis share info.... hehe Tu la ada tgk feedback IBU2 mnum susu pegnen baby besau... SY kecik je orgnye xnk la baby besau sgt hahahaha ...