Need shelter

Boleh share pengalaman stay di rumah ngo ? Boleh saya stay dengan baby saya skali? Atau diorang akan bagi baby saya dkat org lain/pengangkatan ? Hopefully I can stay close with my baby. Ingin bekerja tetapi susah nak mencari pengasuh. Baby baru 5 months. Dimana saya patut cari perlindungan yg saya boleh jaga baby saya sendiri dan ada yg menjaga baby saya waktu saya bekerja ? Family won't help and I don't have any friends. Apa saya patut buat demi teruskan survive utk diri dan baby ? Harap² diorang xkan pisahkan saya dgn baby. 😞 #pleasehelp #ingintahu #1stimemom #advicepls #firstbaby #singlemother

1 Balas

Sementara tu, awak cari bantuan / perlindungan yg ditawarkan oleh JKM/ Baitulmal/Pusat Zakat, search je online untuk tahu prosedur. Ada pusat zakat yg melatih asnaf dgn beberapa kemahiran untuk mereka berdikari. Di N9 ni ada je di antara mereka buka kedai buat roti dll. Dan mereka dah tak jd penerima zakat lg, dah. Moga urusan awk dipermudahkan. Rasanya ada tp tu lh nk cari yg betul2 berdaftar, baik tanya JKM