Pengalaman ngadung

Boleh share pengalaman hamil baby girl?

5 Balas

sye alahan teruk lgsg tak leh bau masakan n makanan.. puas muntah² tak kira pgi ptg mlm... nk mkn pn tak leh masuk...mse awal prgnat smpai laa awal trimter 2.. dh tgh² t2 tu bru leh mkn mcm2.. bau masakan pn blh jer bau.. bab mngidam lak sye takde mngidam pape yg pelik.. tak lak rse asyik nk mkn bnde manis je ke apa... alhamdulillah skrg dh 27 mggu..

Saya now preggy baby girl,takde alahan yg teruk,suka makanan yg manis manis,tapi kalau makanan yg kuat bau dia memang kalau masuk tekak,tekak akan rasa lain sgt,baby sgt aktif,now kandungan dah 26 week 4 day.Soal makan pulak demand juga suka makanan luar

Alhamdulillah saya tkda morning sicness lansung sihat dari awal pregnant sampai skrg 29 weeks. makan pun takda alahan apa apa. suka juga yg manis2 tapi kadang kala saja. Cuma penat2 balik kerja tu biasa. Moga Allah permudahkan urusan bersalin nanti.

Kalau saya takde morning sickness dan aktif macam biasa sampai la hari bersalin.

Alahan teruk, suka mkn minum manis2..