hi mommies , saya keluar keputihan berwarna coklat merah dan cramp di pinggang dan perut.

boleh saya tahu jenis spotting akan keluar , bentuk dia macam mana ? dan pada minggu keberapa dia akan keluar ye ? #ingintahu #firstmom

2 Balas

spotting, few drops of blood. warna pun might be light2 atau brownish. biasanya berlaku di awal kehamilan disebabkan proses penempelan. **tak semua mengalami spotting. bleeding, keluar darah yang agak banyak seperti period. mostly, ibu2 sukar untuk kenal pasti spotting dan bleeding ni. it can be proses penempelan atau tanda awal keguguran. jika ibu mengalami situasi begini, amatlah digalakkan untuk berjumpa dengan doc.

Sebaik baiknya jumpa dr terus