28week 4days

Boleh makan ramen cheese tak ? saya dari awal mengandung lagi mengidam sngt2 dah . kalini mmg tak boleh tahan dah 😭 tolong bagi pendapatttt #firstmom #pleasehelp

8 Balas

Saya makan ramen dari awal trimester sampai masuk trimester ke 2 ( 4bulan )sebab yang tu je boleh telan . Saya makan yang paket hitam tu . Kadang isi sos dia habis , kadang isi separuh . Ni kandungan dah masuk 6bulan dah tak lalu nak makan ramen . Tengok pun rasa jemu dah

Mkn je, just kurngkn sos dy or jgn mkn byk sgt/kerap sgt. Sy time pregnant suka mkn bihun pama yg sup tu. At least dlm sbulan tu, mesti dlm 2 kali kne mkn, klu x tekak ni mmg xleh nk mkn bende lain sbb dok ingt yg tu je🤣

2y ago

Haah, sup dy sedap. Time pregnant suka mkn n hirup sup dia. Cuma time pregnant, bila nk mkn pama or apa2 instant noodle, saya akn buang air rebusan first, lps tu minyak or serbuk perasa letak sikit or bubuh semua tp air byk🤣 Cair or tawar pon xpe, asalkn dpt mkn😅😅

makan utk lepas ngidam je .. jgn pulun habis .. kira seutas dua ke mcm tu sbb ramen tu pedas .. tkut nanti dlm perut yg x tahan walau kita tahan pedas ..

2y ago

terima kasih 👍🏻 baik2

kalau nak makan boleh je puan tapi kurangkan perencah dia tu jangan tuang semua .. tuang sikit sudahla janji lepas mengidam puan ..

sya mkan yg wrna pink tu ..cuma kurangkan sos dia and lebihkan cheese siap tmbh susu segar ...

2y ago

haah .. yg tu 🤭🤭 coba2 ..klau tgh mngidam mmg susah nak menhan ... sy suka cheese kdg2 klau mkan ramen carbonara tu tmbah cheese keping 😂😂😂

Makan je klau teringin sgt. Cuma kurangkan kekerapan sbb xberkhasiat utk awak dan baby.

Mkn je kak. Kita bkn mkn tiap tiap hr

bole tp jgn mkn byk