Pantang Lepas Keguguran

Boleh kongsi tak cara berpantang lepas keguguran..mc mana ibu² berpantang ya Harap ibu² sudi membantu #TerimaKasih pada ibu² yg sudi ? #Keguguran 11 week

9 Balas

Saya tak berpantang langsung. Time tu 12 weeks. Cuma sehari je sy pakai pakaian mcm org brpantang . sy asal dr indonesia, tmpat sy sana sejuk gila. Kalau musim dingin je hari* hujan ais. Dptla suami org mlaka. Tk kene lgsung la nak pakai pakaian panjang kt rumah siap pkai stokin ah memang panas gila melaka ni. Mil suruh pulak paki bnde mcm tu memang tk nak la. lps tu bila ada mil je tk brani minum ais. Hahaha. Biarla org kta sy degil atau apapun sbb sy mmg smpat meroyan la time tu. Hari* menangis ingat baby, insecure dg kawan yg tgh mengandung/ ada anak. Tk nak makan mandi. Lps tu dg suami yg keje balik malaam je. Tkde spe nak teman. So stress la sy , then sy tanam dlm mindset yg sy kene move on. Whatever happen sy kene teruskan hidup juga. So sy buat la rutin sy mcm biasa. Sy makan apa je sy nk makan, sy pi tgok wayang sy pi shopping. Sbb sy nak hilangkn luka dlm hati sy. Sy tknak terus menerus sedih asik duk rumah, makan ni itu tk boleh ehhh lagi la sy stress kalo mcm tu. Mil ad belikan ubat untuk berpantang. Tp sy makan habis separuh je. Sbbkan mindset sy yg kuat, alhamdulillah sy cepat pulih. Lps cuci dpt sekali period je ,alhamdulillah now dah 9 weeks. Sorry panjang story pengalaman ni. Plajaran nya ialah. Nak brpantang/tak bila mindset tu still tk ubah & asik bersedih/ merungut dv nasib so nothing happen la. Berpantang lagi bagus. Tp jgn lupa ubah mindset. Jgn biarkan larut dlm kesedihan. Ok. ❤ insyaallah ada rezeki lagi