Suppliment untuk ibu hamil selain acid folic

Boleh ke sy mengambil supplimnt tmbhan selain acid folic yg diberikan pihak klinik?..sy preggy 7weeks4d..

3 Balas

Buat masa ni mmg acid folic je sis, saya hri tu makan acid folic je, week 8 saya buka buku sbb ada history ggr, so doc bagi iron tablet, vit c and b dgn acid folic. Sampai la week 15 gitu, lps week 16, hb sya drop sikit dri 13 ke 11 gitu misi tukar zincofer skrg nk msuk week 20 masih zincofer tapi kdg makan muntah pulak, next week try tnya misi kalau muntah dia nk tukar vit ap plk🤭

Terlalu awal utk awak consume supplement tambahan.. makan aje yg Kk bagi .. sy yg nk masuk 20 weeks ni pun x consume supplement ape2 lagi . Lebih baik awk jaga makan sayur, buah2 aje.. amik yg real food is better sis.

1y ago

serius la sis, bestnyaa, mmg kk x bagi apa2 ke, maaf tanya

Kalau saya tidak berani tambah supplement tanpa nasihat doktor 😅. Takut memudarat kan. Sy dari awal sampai skrg 20w masih makan supplement dari KK.