Nak cuba susukan baby semula

Boleh ke saya ingin menyusukan semula baby saya selepas 14 ari xdisusukan dan tak pam susu? Anak sy prolong jaundis jd sy mengambil lgkh dgn xmenyusukannya sehingga kuning hilang... Ape perlu saya buat utk bg ada susu badan semula?..#mommybuntu

1 Balas

Saya xde pengalaman, tapi saya ada baca, kalau nak penyusuan semula, ibu kena kerap buat skin to skin maksud nya sentuhan kulit ke kulit kulit ibu dan kulit bayi, cuba pam susu, 2 jam sekali waktu siang dan 4 jam sekali waktu malam.. Kalau x nak pam susu, susukan bayi terus dengan kaedah tadi. Buat hari hari sampai lah kita nampak ada keluar susu.