sapu minyak angin/balm pada tubuh

Boleh ke sapu balm mcam balm tiger ke,minyak panas pd kaki,belakamg badan ibu??badan kerap letih atau masuk angin sekarang..tp ada yang kata takut bahan2 dlm minyak/balm msk ke pembuluh darah dan ganggu tumbesaran janin

2 Balas

Boleh je sapu tiger balm tu sis kt bdn cuma kalau diawal kehamilan, elakkan la dkt kwsn rahim tu..sy dlu ms 1st trimester, rs cm angin/senak kt bahagian atas perut tu..jd sy tnya nurse kk ble ke pkai tiger balm kt situ..dia ckp, ble je pkai cuma elakkan bahagian rahim je la..

Sapu balm boleh, makan jea tak boleh.