bole ke pakai inai?

boleh ke pakai inai selain dripada inai kuku?..sy baru pregnant..misi tk marah ke klu patient pakai inai?hritu ad bca jugk tkbole pkai inai yg kt jari tu akak tu kne marah sbb pkai inai jdi sy nk kepastian lagi la😅..atau mommys ade pengalaman ke..shared laa😜#firstmom #firstbaby #bantusharing

7 Balas

herm pkai di kulit shj pun blh tp jgn penuh jari.. awak pun x tahu sepanjang mengandung hingga nk tunggu due kandungan awak & diri awak ada mslh atau tidak.. misi & ibu² nasihat bkn sj suka² tp bersebab ya.. sbb klau apa² jd pada awak bila masuk ward misi / doktor akan check oksigen di kuku awak.. tmbh lg waktu slpas bersalin nt.. klau rasa blh tahan.. tahanlah dik.. tp bila hampir dekat dgn due nt tlng jgn pakai.. biar kuku kmbli warna putih asal..

bukan tak boleh pakai, di sebabkan perubatan, kena tahan dari pakai inai atau cat kuku, ia salah satu sebab misi atau doktor nak cek warna kuku kita tu.. nak nak bila hampir waktu bersalin. faham awak suka berinai, macam saya juga sukaaaa berinai tapi demi kesihatan awak tu tahan lah dulu kayyy.. ada org juai inai, buat promosi inai, awak swipe swipe kan ajeeeeee..pejam mateeee.. haha

Haah ad jgk dgr mcm ni… ad stgh kk mungkin die nk check kuku kite nk tgk kuku kite ni da biru ke ape ke daripada biasa . Mcm kk sya kat sini . Xde pulak marah… saya pun ada jgk terpakai haritu . Tkut jgk bile dgr… tpi bile pergi kk. Ok je nurse xde pulak tegur

lebih baik elakkan dulu puan , sebabnya nanti doc nak cek kat tangan .. saya pun teringin nak pakai tapi mak saya kata jangan nanti misi marah .. huhuu

Tdk digalak kan huhu,,teringin jg tp sabar dlu lah🤣🤣pakai cat kuku yg boleh kopek saja

boleh je pakai...gynea sy xmarah..tp pape pon tny your doc dlu ok.. #pusrawi

bole tp kalau dekat due elakkan