berpantang

boleh ke mommy yang berpantang makan cornflakes salted egg atau cornflake madu? buat kudap kudap dkt hospital ? #pleasehelp #firstmom #firstberpantang

3 Balas

kalau sy memang tiada pantang makan melainkan ada masalah kesihatan mcm kencing manis,darah tinggi dsb atau alergik. lepas bersalin sarapan atau lunch dlm wad sy makan mihun + telur,ayam masak lemak(semua makanan hosp). Alhamdulillah,sedap🤭🤭

kalau sy, sy bedal je semua benda kecuali benda yg badan kita sndri takboleh terima. kalau makan jadi sakit urat, contoh mcm laksa, pulut, air teh. tu klau sy laa.. btw, sy baru je beli aductive conflakes spicy salted egg. tetiba teringin nk mkn 😅

7mo ago

cornflakes tu la yg saya maksudkan fyp dkt tiktok terliur HAHAHAHAHAHAHA

ehhhh serius la fyp . hahahahhahaha taktau pulak. sy beli sbb dia tiba2 terlintas kt fikiran je