Strectmark boleh hilang ke?

Boleh ke masa pregnant sapu minyak atau cream strectmark kat perut? Kalau boleh, mommy sila la share guna minyak atau cream strectmark apa? Thank you 🥰 #firstbaby #ingintahu

8 Balas

Stretchmarks ni kulit yg meregang. Kalau pakai losyen awal² nanti kulit lembut dan senang nk tegang. Kalau macam ni, boleh jadi strechmarks tu kurang masa pregnant. Kalau dh bersalin, ada pun boleh pudarkan laa. Nak kata total hilang tu x jugak sebab x mudah haha. Saya guna minyak dari Young Living😊 alhamdulillah so far ok

3y ago

baik Puan, terima kasih shared info. 😊

Kalau boleh pakai awal pregnancy to avoid stretchmark. Pakai baby oil pun boleh yang penting area perut tu moisturised. Kalau kering tu yang boleh timbulkan stretchmark time perut dah membesar nanti. Rajinkan pakai before tido.

3y ago

Orite, baik Puan. Terima kasih shared info. 😊

Try pkai ni mmg trbaik punya. Pkai dri perut start mmbsr smpai brsalin. Mudah mudahan stretch mark x kelihatan. Sy dh pkai dri perut 5 bln smpai smpai dh 7 bln. Perut licin je xde strecth mark. Mencegah lagi elok dri mrawat.

3y ago

Baikkk, terima kasih banyak-banyak Puan. 🥰

Sy pkai bio oil..start week 12..smpi skrg week 20..xde lg rse meregang or gatal2..pkai 2 kli shari..ps mndi..tp sy bkn perut je..1 bdn sapu🤣🤣🤣

3y ago

Serap..tp x 100%..still rasa pd kulit..tp xde melekit2..sapu sikit je..n time kulit lmbap2 ps mndi..klu sapu time kulit btul2 kering..mmg dia duk atas je..xnk serap🤣🤣🤣

saya pakai ni .. x de langsung stretch marks and kalau gatal2 pon hilang

3y ago

baik Puan. Bape rm ni Puan? 😊

Saya pakai biooil, awal2 pregnancy dah start pakai

3y ago

baik Puan, Nanti nak cuba. 😁

bole tp pakai dr awal pregnancy

3y ago

orite Puan. Terima kasih. 😊

bio oil

3y ago

okeh, terima kasih Puan. 😊