Supplements

Boleh ke makan ubat Zincofer, Obimin dan Folic acid dalam satu masa? Atau kena jarakkan?

12 Balas

Sy makan Obimin ja.. itu pun sebab minta tukar dgn doc sebab tak sesuai makan iron tablet biasa tu. Bila makan Obimin, vitamin semua yg kena bagi terdahulu termasuk folic acid sy dah kembalikan dgn farmasi di hospital. Doc kata tak perlu banyak2, dalam obimin semua vitamin dah ada. Kalau sy tgk awak pnya tu, awak pilih lah salah satu antara Zincofer dan Obimin. Folic Acid tak perlu dah. Apa2 pun tanya Nurse dan Doc awak ya. Mereka lebih mengetahui kesihatan awak sis.