Ikan Sardin Dalam Tin

Boleh ke makan ikan sardin yg dalam tin kalau kandungan baru 10 week ?? Sy ada baca artikel kata tak baik sbb ada pengawet.. Tapi misi dekat kkia bagitau sy boleh makan sbb tulang ikan sardin tu bagus .. Keliru kejap dibuatnya ?

Ikan Sardin Dalam Tin
2 Balas

Betullah tu. bahaya sebab kuman dlm makarel tinggi. sy mmg avoid dr awal sis. Dah 4bulan plus bru berani mkn sardin sbb teringin. Tp 3x je kot pernah mkn spanjang ngandung.

Sy ada mkn masa awl khamilan tpi tumis dgn sayur..ok jee